Sukujuhlat 2007

Karlin Sukuseura ry

Karlin-suvun kolmatta sukujuhlaa vietettiin 10.6. 2007 Kaarinan Littoisten Kotimäen koululla. Osallistujia oli 128 eli ihan kiitettävästi. Tilaisuuden juontajana toimi totutun sutjakasti Ari Vilén, joka aluksi jakoi puheenvuorot  käytännön järjestelyistä kertoneelle opettaja Arja Kansalle sekä
tilaisuuden ruoat esitelleelle pitopalvelun emännälle.
Tämän jälkeen vuorossa oli seuran puheenjohtajan Brita Keskisen tervetuliaispuhe, jonka aluksi Brita totesi tuntuvan aikamoiselta juhlapäivältä, kun vihdoinkin on tullut kootuksi suvun historiaa kansien väliin.

aikamoiselta juhlapäivältä, kun vihdoinkin on tullut kootuksi suvun historiaa kansien väliin. Aikamoisen urakan Brita oli tehnytkin, sillä hänen tutkimustensa pohjalta julkaistu sukukirja suvun esipolvista “Kantaisämme Matts ja hänen poikansa Hans Karlin-suvun alkulähteillä 1600- n. 1900 “valmistui täpärästi sukujuhlaan. Ilahduttavan moni hankki jo juhlan aikana kirjan muistoksi lapsilleen ja jopa lastenlapsilleen. Jatkossa sukuneuvoston jäseniltä voi tilata kirjaa, jossa
käsitellään Karlin-suvun esi-isien elämänvaiheita 1600-1800-luvuilla, sen ajan elämää sekä kirkon voimakasta vaikutusta  kansalaisten elinoloihin. Kirjaan on otettu sukua vain noin 1900-luvulle asti, kuitenkin niin, että lähes jokainen vielä pystyy tunnistamaan isovanhempansa ja pystyy näin löytämään juurensa.
Juhlassa oli myynnissä myös Ahti Kansan julkaisema kirja ” Karlin-suvun itäinen haara”, joka käsittelee seppä Aleksander Matts Karlinin ( 1840-1904) kahden pojan Frans Fredrikin (myöh. Kansa) ja Kustaa Adolf Karlinin  perheiden vaiheita heidän siirryttyäään 1900-luvun alussa Inkerinmaalle Lempaalaan.

Seppo Kansa viihdytti laulullaan ja seppä Heikkilän takoma logo esiteltiin juhlaväelle. Välillä lounastettiin ja sitten rymättyläläisenä aatelisrouvana esiintynyt ja vastikään vuoden Kultturiturkulaiseksi valittu Aiju von Schöneman  nauratti juhlijoita kertomalla mm. “Cullaiset ohjeet pidoiza iloitsewaisille a la Erasmus Roterdamus.

Nähtiin myös Pertti Kansan  video “Suomen sepät”, ostettiin arpoja sekä lampaanrasvasta tehtyä saippuaa, jota Virtasen Eeva ja tyttärensä Irmeli ovat menestyksellä myyneet Vanhan ajan markkinoilla ja joka oli menestys myös sukujuhlilla.

Virallinen sukukokous pidettiin klo 16.00. Kokous hyväksyi kokouskutsussa ilmoitetut sääntömuutokset. Sukukokous hyväksyi myös jäsenmaksuksi 10 eur/vuosi. Kolmivuotiskaudeksi
muodostuu näin ollen 30 euroa.
Sukuneuvoston puheenjohtajana jatkaa Brita Keskinen, entisinä jäseninä jatkavat Anne Leppänen, Pertti Kansa, Anne Storfors, Rita Salviander, Annette Ylitalo ja Eeva Virtanen sekä uusina Sirpa Alitalo, Hannele Virtanen, Anneli Sokajärvi ja  Antti Karlin. Tilintarkastajina jatkavat Anni Halonen ja Ritva Mörö.

Seuraavaan sukutapahtumaan kokoonnutaan vuonna 2010. Paikasta ei vielä ole tietoa, mutta hauskaa tulee taatusti olemaan silloinkin.© teksti lasse raitio